EXCITING PROGRESS ON MODERN URBAN GARDEN IN LONDON

IMG_6949.jpg
IMG_6958.jpg
IMG_6946.jpg

We’re very excited by the progress made on the hard landscaping in this modern urban garden in south west London. The Clients have remodelled the rear of their house with some stunning designs by Dow Jones Architects to create a light filled kitchen and dining room. The floor to ceiling glazing will mean that the garden is always in view and we’ve designed strong architectural elements to mirror the architecture of the extension. The garden will incorporate a rear terrace into which you can see the three pure white steamed Betula var. utilis ‘Jacquemontii’ already planted, which will serve as a seating space away from the house. The area immediately outside the kitchen will incorporate a cantilevered oak bench that sits either side of a living green wall, with Prunus Umineko, a beautiful cherry tree, emerging from the polished concrete terrace. There is also a green roof which we’ve designed with a Japanese them, and the front garden will also be getting an extensive planting makeover.

PROJECT IN WANDSWORTH COMMON NEARING COMPLETION

IMG_5725.jpg
IMG_5746.jpg
IMG_5733.jpg

We’re nearly completed on a contemporary garden just off Wandsworth Common, and looking forward to adding the decorative and final plant based finishing touches. The garden is wider than longer and the distance from the back of the house to the rear boundary less than 7m, and so the design has had to work in a slightly different way too many London gardens. The design focused on creating a smart terrace that includes space for comfortable seating (around a gas powered fire bowl that also doubles up as a coffee table) and outdoor eating, and includes a built-in BBQ and space to prepare and serve the food. The exit from the house into the garden is over a meter higher than the natural garden level, and so we’ve carefully designed a step arrangement that visually reduces the impact of so many steps, and also means that we can subtly separate the entertaining area from the rest of the garden, and so that space becomes more intimate and suited for the evenings. The design has worked well and we’re hoping to add some more photos as we draw towards the end of summer.